Bekijk de korte filmpjes of beluister de podcasts waarin deelnemers, docenten, medewerkers van BOB-KOB en bedrijven hun verhaal vertellen. Video’s en podcasts met verhalen over persoonlijke ontwikkeling, ervaringen met de opleidingen van BOB-KOB en wat je kunt verwachten tijdens de opleidingen.

Podcast

In 2020 zijn we gestart met een podcast-serie de BOB-KOBcast met host Patrick van Leeuwen. Dé podcast voor ambitieuze bouwprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen óf betrokken zijn bij opleiding en ontwikkeling van collega’s! De BOB-KOBcast is te vinden op alle bekende streaming platforms zoals Apple podcasts en Spotify.

Functiegericht opleiden of breed opleiden?
Breed opleiden? Of functiegericht opleiden? Hoe weet je wat het beste past? Daarover spreken we met Robbert van Dam, Opleidingsmanager van BOB-KOB.

Opleiden in de regio met Bouwmensen Limburg
Door het hele land werken Bouwmensen en BOB-KOB samen om in de regio te zorgen voor een goed opleidingsklimaat. Op welke manier wordt er samengewerkt? Hoe profiteren bouwbedrijven en professionals van deze samenwerking? Wat maakt werken in de bouw zo leuk en hoe kun je je het beste oriënteren als je er over denkt om met een opleiding te starten?

 

Video’s

Op de youtube-kanalen van KOB en BOB vind je diverse korte video’s over onze opleidingen en over de sector. Daarin laten we o.a. deelnemers aan het woord die vertellen wat ze aan de opleiding hebben gehad en docenten leggen uit wat je te wachten staat in een bepaalde opleiding.

BOB-KOB functiegericht en breed opleiden
Met de opleidingen van BOB ontwikkel je je functiegericht, met de opleidingen van de KOB ontwikkel je je breed.

Deborah Bosgoed deed de KOB voor hbo’ers
Oud-KOB-cursist Deborah Bosgoed vertelt over wat zij heeft gehad aan de opleiding voor het vakdiploma aannemer.

 

KOB Vakdiploma aannemer Martijn van den Bergh
Oud-KOB-cursist Martijn van den Bergh vertelt over zijn ervaringen met de opleiding voor het vakdiploma aannemer en over zijn bedrijf Silani BV.

KOB voor hbo’ers

De bouw vraagt steeds meer naar hbo afgestudeerden met managementcompetenties. De managementopleiding van de KOB geeft je dié bredere kijk op techniek, bouwprocessen en mensen in een sector die nooit stilstaat. Docenten vertellen in onderstaande video over de opleiding.

 

Cursisten vertellen in onderstaande video over de opleiding KOB voor hbo’ers.

KOB Techniek
De kracht van de KOB is de combinatie van techniek en management. Technische kennis is noodzakelijk om het bouwproces te managen.

KOB Techniek B&U

KOB Techniek infra

Interview met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Mayra Schoolen, docente Ondernemen bij de KOB, zet zich vol passie in om bouw- en infra-professionals de geheimen van het ondernemerschap bij te brengen. Dankzij haar unieke positie in zowel de educatieve als de professionele wereld van de bouw, biedt ze haar studenten een schat aan informatie: “Het delen van kennis en ervaring in je eigen vakgebied met vakmensen die...

Om 5.00 uur ’s ochtends gaat zijn wekker, om 17.00 uur ’s middags is hij weer thuis, zes dagen per week. Toch volgt assistent uitvoerder Egbert Pleijsier enthousiast de opleiding Bouwmanagement B&U bij de KOB: “Ik wil leren leidinggeven in het uitvoerdersvak. De kennis die ik opdoe, vooral van mijn medecursisten, maakt alles de moeite waard.” Egbert (22) werkt sinds...

Iedereen die zelfstandig wil functioneren in een bouw- of infrabedrijf, zit goed bij de avondopleidingen van de KOB. Cursisten worden breed opgeleide professionals. Opleidingsmanager Jaap Vollebregt zet vol in op innovatie, waarbij ook wordt gedacht aan nieuwkomers in de sector. Daarvoor is het digitale traject voor zij-instromer ontwikkelt. De KOB is dé opleidingspartner waar je op kunt bouwen: afgestudeerden zijn...

Met een hbo-diploma Bouwkunde op zak én twee jaar ervaring als werkvoorbereider, wilde Yentl Heijker (24 jaar) haar bouwkennis verder verbreden. De opleiding KOB voor hbo’ers B&U bleek de perfecte keuze: “Je krijgt drie jaar studie in één jaar tijd en leert alles over het bouwproces. Ideaal!” Yentl heeft een natuurlijke affiniteit met techniek. Als kind bouwde zij al vogelhuisjes...

Met trots kunnen we melden dat de KOB het NRTO-keurmerk heeft behaald. In november kregen Jaap Vollebregt en Robbert van Dam van de KOB het certificaat uitgereikt van Bozèna van Trigt van NRTO. Het verkrijgen van dit keurmerk is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze producten en de professionaliteit van onze dienstverlening. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling...

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Margot Blankenstein

088 425 63 00

blankenstein@bob-kob.nl