Bekijk de korte filmpjes of beluister de podcasts waarin deelnemers, docenten, medewerkers van BOB-KOB en bedrijven hun verhaal vertellen. Video’s en podcasts met verhalen over persoonlijke ontwikkeling, ervaringen met de opleidingen van BOB-KOB en wat je kunt verwachten tijdens de opleidingen.

Podcast

In 2020 zijn we gestart met een podcast-serie de BOB-KOBcast met host Patrick van Leeuwen. Dé podcast voor ambitieuze bouwprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen óf betrokken zijn bij opleiding en ontwikkeling van collega’s! De BOB-KOBcast is te vinden op alle bekende streaming platforms zoals Apple podcasts, Deezer en Spotify.

Functiegericht opleiden of breed opleiden?
Breed opleiden? Of functiegericht opleiden? Hoe weet je wat het beste past? Daarover spreken we met Robbert van Dam, Opleidingsmanager van BOB-KOB.

Opleiden in de regio met Bouwmensen Limburg
Door het hele land werken Bouwmensen en BOB-KOB samen om in de regio te zorgen voor een goed opleidingsklimaat. Op welke manier wordt er samengewerkt? Hoe profiteren bouwbedrijven en professionals van deze samenwerking? Wat maakt werken in de bouw zo leuk en hoe kun je je het beste oriënteren als je er over denkt om met een opleiding te starten?

 

Video’s

Op de youtube-kanalen van KOB en BOB vind je diverse korte video’s over onze opleidingen en over de sector. Daarin laten we o.a. deelnemers aan het woord die vertellen wat ze aan de opleiding hebben gehad en docenten leggen uit wat je te wachten staat in een bepaalde opleiding.

Deborah Bosgoed deed de KOB voor hbo’ers
Oud-KOB-cursist Deborah Bosgoed vertelt over wat zij heeft gehad aan de opleiding voor het vakdiploma aannemer.

 

KOB Vakdiploma aannemer Martijn van den Bergh
Oud-KOB-cursist Martijn van den Bergh vertelt over zijn ervaringen met de opleiding voor het vakdiploma aannemer en over zijn bedrijf Silani BV.

KOB voor hbo’ers

De bouw vraagt steeds meer naar hbo afgestudeerden met managementcompetenties. De managementopleiding van de KOB geeft je dié bredere kijk op techniek, bouwprocessen en mensen in een sector die nooit stilstaat. Docenten vertellen in onderstaande video over de opleiding.

 

Cursisten vertellen in onderstaande video over de opleiding KOB voor hbo’ers.

KOB Techniek
De kracht van de KOB is de combinatie van techniek en management. Technische kennis is noodzakelijk om het bouwproces te managen.

KOB Techniek B&U

KOB Techniek infra

Interview met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Bij Bouwbedrijf Steggink stimuleren ze een leven lang leren, en wordt het personeel opgeleid in de breedte. “Voor elke functie zijn immers mensen nodig”, aldus directeur Ewald Steggink. Medewerkers worden zowel intern als extern geschoold en begeleid. Zo volgt timmerman Jeffrey Lammerink modules van de KOB-opleiding: “Een mooie opstap om verder te groeien.” Bouwbedrijf Steggink in Reutum viert dit jaar...

Vanuit het Servicepunt Techniek Noord (SPT-Noord) zijn er subsidies beschikbaar om te investeren in werknemers binnen de sectoren Techniek en Bouw & Infra en scholing te bevorderen. Het SPT- Noord bestrijkt de drie Noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) en is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen. Met de subsidieregeling ‘Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap’ slaan werkgevers, vakbonden en...

Als docent bij KOB helpt Rini van Son om professionals in de bouw een stevige basis voor hun loopbaan te geven: “Bij ons leren ze om de kennis toe te passen in het eigen bedrijf, daardoor kunnen ze vaak direct verbeteringen doorvoeren.” Rini van Son is al twintig jaar docent bij BOB-KOB. Tijdens zijn loopbaan bij BAM combineerde hij het...

Aanvragen STAP-budget niet meer mogelijk Op 3 juli 2023 was het laatste moment waarop je STAP-subsidie voor een KOB-opleiding kon aanvragen. Vanaf september 2023 is het niet meer mogelijk om STAP-subsidie voor het studiejaar 2023-2024 aan te vragen. Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid: STAP-regeling

Carrière maken in de infratechniek vanuit een compleet ander werkveld? Dat kan prima, bewijst Ruud Machielsen (47) uit Best. De grafisch vormgever schoolde zich om bij de KOB en werkt nu als werkvoorbereider civiele techniek bij gemeente Geldrop-Mierlo. Ruim 25 jaar werkte Ruud als vormgever bij reclamebureaus. “Ik had van mijn hobby mijn beroep gemaakt en vond grafisch ontwerpen superleuk....

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Margot Blankenstein

079-325 24 69

blankenstein@bob-kob.nl