Bekijk de korte filmpjes of beluister de podcasts waarin deelnemers, docenten, medewerkers van BOB-KOB en bedrijven hun verhaal vertellen. Video’s en podcasts met verhalen over persoonlijke ontwikkeling, ervaringen met de opleidingen van BOB-KOB en wat je kunt verwachten tijdens de opleidingen.

Podcast

In 2020 zijn we gestart met een podcast-serie de BOB-KOBcast met host Patrick van Leeuwen. Dé podcast voor ambitieuze bouwprofessionals die zich willen blijven ontwikkelen óf betrokken zijn bij opleiding en ontwikkeling van collega’s! De BOB-KOBcast is te vinden op alle bekende streaming platforms zoals Apple podcasts, Deezer en Spotify.

Functiegericht opleiden of breed opleiden?
Breed opleiden? Of functiegericht opleiden? Hoe weet je wat het beste past? Daarover spreken we met Robbert van Dam, Opleidingsmanager van BOB-KOB.

Opleiden in de regio met Bouwmensen Limburg
Door het hele land werken Bouwmensen en BOB-KOB samen om in de regio te zorgen voor een goed opleidingsklimaat. Op welke manier wordt er samengewerkt? Hoe profiteren bouwbedrijven en professionals van deze samenwerking? Wat maakt werken in de bouw zo leuk en hoe kun je je het beste oriënteren als je er over denkt om met een opleiding te starten?

 

Video’s

Op de youtube-kanalen van KOB en BOB vind je diverse korte video’s over onze opleidingen en over de sector. Daarin laten we o.a. deelnemers aan het woord die vertellen wat ze aan de opleiding hebben gehad en docenten leggen uit wat je te wachten staat in een bepaalde opleiding.

Deborah Bosgoed deed de KOB voor hbo’ers
Oud-KOB-cursist Deborah Bosgoed vertelt over wat zij heeft gehad aan de opleiding voor het vakdiploma aannemer.

 

KOB Vakdiploma aannemer Martijn van den Bergh
Oud-KOB-cursist Martijn van den Bergh vertelt over zijn ervaringen met de opleiding voor het vakdiploma aannemer en over zijn bedrijf Silani BV.

KOB voor hbo’ers

De bouw vraagt steeds meer naar hbo afgestudeerden met managementcompetenties. De managementopleiding van de KOB geeft je dié bredere kijk op techniek, bouwprocessen en mensen in een sector die nooit stilstaat. Docenten vertellen in onderstaande video over de opleiding.

 

Cursisten vertellen in onderstaande video over de opleiding KOB voor hbo’ers.

KOB Techniek
De kracht van de KOB is de combinatie van techniek en management. Technische kennis is noodzakelijk om het bouwproces te managen.

KOB Techniek B&U

KOB Techniek infra

Interview met Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Update 29 juni 2022 Als je werkt of werkzoekend bent kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie als particulier gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Opleidingen BOB-KOB nog niet in STAP-regeling We...

Infratechniek zit Stephany Wagelaar in het bloed; de werkvoorbereider en financieel administrateur werkt al sinds haar vijftiende in de sector. Om een bredere kijk op de bedrijfsvoering te krijgen, haalde ze onlangs haar Vakdiploma Aannemer bij de KOB. Ze kent nu de bedrijfskundige en financiële ins en outs van het infra-familiebedrijf waar zij werkt, en dat voelt goed. Stephany (31)...

De jarenlange praktijkervaring die Tom Jongejans en Tessa Leijen ieder in de bouw hebben, zien ze bij de KOB gesterkt door theoretische kennis. Hun einddoel is het Vakdiploma Aannemer: “Met hulp hiervan kunnen we in de toekomst het metaalconstructiebedrijf van Toms ouders runnen. Fijn ook, om dezelfde kennis te hebben.” Tessa (33) was tekenaar bij een houtskeletbouwbedrijf toen zij in...

In de bouw is steeds meer behoefte aan breed opgeleide professionals. Mensen die niet alleen hun vak verstaan, maar ook de invloed van hun werk op andere disciplines begrijpen. Professionals die verder kijken dan de eigen discipline en integraal kunnen meedenken met een project en met het bedrijf. Voor die mensen is de opleiding Bouwmanagement van de KOB bij uitstek...

Uitdagend, concreet en praktijkgericht: zo ervaart projectmanager Daniël Spitteler (28) de opleiding KOB voor hbo’ers, die hij sinds september 2021 volgt: “Het is een interessante opleiding, van hoog niveau, die een-op-een aansluit bij wat ik in de praktijk al doe en nog wil leren.” Hij was van plan makelaar te worden; na de havo volgde hij korte tijd de opleiding...

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Margot Blankenstein

079-325 24 69

blankenstein@bob-kob.nl