Het aanbieden van een passende opleiding in de bouw zodat jonge, ambitieuze mannen en vrouwen de juiste kennis en vaardigheden aanleren. Hierdoor zijn zij verzekerd van een succesvolle carrière in de bouw. Denk aan functies als calculator, werkvoorbereider, uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider etc. of als ondernemer een eigen bedrijf starten of overnemen.

Dat is het doel van de KOB, de Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw.

De KOB is de aangewezen opleiding om hogerop te komen in de bouw. Maar liefst 80 procent van de KOB’ers werkt binnen een paar jaar in de functie van (hoofd)uitvoerder, projectleider, calculator, werkvoorbereider, bedrijfsleider of als directeur van een MKB-bedrijf.

De vraag naar KOB’ers neemt alleen maar toe. Niet zo verwonderlijk want het bedrijfsleven zit te springen om professionele mensen met een goede opleiding. KOB’ers zijn goed opgeleide mensen die weten wat er speelt. Ze kunnen zelfstandig werken, beheersen het bouwproces, hebben inzicht in de bedrijfsvoering en beschikken over probleemoplossend vermogen en ondernemingslust.

De KOB heeft een breed draagvlak in de uitvoerende bouw. De certificaten en diploma’s van de KOB opleiding worden uitgegeven door Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, en worden door alle brancheorganisaties erkend. De KOB sluit aan op het regulier beroepsonderwijs.

Vanuit het landelijk bureau vindt de aansturing van de organisatie plaats. Van hieruit ontwikkelt, onderhoudt en organiseert de KOB functiegerichte beroepsopleidingen. De uitvoering gebeurt in 17 opleidingsplaatsen.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl