“Een aanrader als je interesse hebt om jezelf verder te ontwikkelen in de bouw!”

Wil jij graag leren hoe je bouwopdrachten binnenhaalt en concurrerende offertes maakt? Met deze opleiding krijg je alle kennis die nodig is om klanten te adviseren bij hun bouwvragen. Opdrachtverwerving & Calculatie B&U is concreet, praktisch en praktijkgericht: wat je ’s avonds leert, kun je de volgende dag al toepassen. Na afloop heb je al het ‘gereedschap’ in huis om bouwopdrachten binnen te halen en de juiste aannemingssom van bouwprojecten te bepalen.

Opdrachtverwerving & Calculatie B&U is het eerste onderdeel van de KOB-opleiding Bouwmanagement B&U: een opleiding met een waardevol diploma dat bewijst dat je het bouwproces van A tot Z kunt managen en waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. De bouwsector zit immers te springen om goed gekwalificeerd personeel!

Inhoud

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je als medewerker, projectleider, bedrijfsleider, directeur of ondernemer wilt doorgroeien in een bouwbedrijf. Je wilt graag (nog beter) de touwtjes in handen hebben als het gaat om opdrachtverwerving en calculatie. Je hebt minimaal een mbo-opleiding bouw op niveau 4 gevolgd of het KOB-diploma Techniek B&U op zak. Ziet je profiel er anders uit? Neem contact met ons op of met een plaatselijk directeur in jouw regio. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij je past.

Werkwijze

Je krijgt klassikaal les, tijdens 31 lesavonden. De enthousiaste docenten verbinden theorie en praktijk met uitgebreide presentaties, een grote variatie aan (praktijk)opdrachten, vragen, discussies en hun eigen ervaringen. Dit maakt de lessen niet alleen praktisch en direct toepasbaar, maar ook inspirerend en plezierig. Je werkt in een digitale leeromgeving, wat vraagt dat je actief en enthousiast meedoet.

Naslagwerken

Bij deze opleiding gebruik je een aantal naslagwerken. Deze dien je zelf te bestellen.
Meer informatie over het bestellen van de naslagwerken.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met een schriftelijk eindexamen en een mondelinge verdediging van je praktijkopdracht. Ook maak je tussentijds drie toetsen. Als je slaagt ontvang je het certificaat Opdrachtverwerving & Calculatie B&U, uitgegeven door Bouwend Nederland.