Opleiding Bouwmanagement B&U

Om goed te calculeren, het werk voor te bereiden of de uitvoering aan te sturen moet je weten wat er in het gehele bouwproces gebeurt. Het is van belang dat je het geheel overziet om verantwoorde keuzes te maken. Die brede kennis krijg je niet vanzelf. De KOB heeft hiervoor een unieke opleiding, waarin je in twee jaar tijd alle belangrijke aspecten van de projecten en de bedrijfsvoering leert kennen. Met als bekroning het branche-erkende diploma Bouwmanagement!

Ideale basis

Als je wilt doorgroeien naar meer verantwoordelijkheden in een bouwbedrijf is deze opleiding zeer geschikt. Met deze opleiding maak je carrière in de bouwsector!

Opbouw

De opleiding Bouwmanagement bestaat uit de (deel)opleidingen

  • Techniek
    Als je mbo niveau 4 bouwkunde hebt krijg je vrijstelling voor Techniek en kun je direct starten met Opdrachtverwerving & calculatie.
  • Opdrachtverwerving & calculatie
  • Werkvoorbereiding & uitvoering

Leerzaam en praktijkgericht

Samen met je medecursisten werk je aan eigen praktijkvragen en herkenbare projecten. Je leert daarbij niet alleen met elkaar, maar ook van elkaar. Vandaag geleerd is morgen toegepast.

Voor wie?

De opleiding Bouwmanagement is bedoeld voor professionals met ervaring op de bouwplaats of op het bedrijfsbureau. Ook aankomend professionals aan het begin van hun carrière kunnen met deze opleiding een grote stap maken. De opleiding legt een uitstekende basis voor allround kaderfunctionarissen.

Voor bouwbedrijven

Door het brede karakter van de opleiding Bouwmanagement past deze uitstekend bij jobrotationtrajecten en meerjarige traineeshiptrajecten.

Vervolg

Met het diploma Bouwmanagement kun je doorstromen naar de eenjarige deelopleiding Ondernemen bij de KOB om het Vakdiploma Aannemer te behalen. Je kunt je ook specialiseren in een vakgebied met een functiegerichte opleiding bij BOB opleidingen.

 

1

Sorteer opleidingen op

Om een bouwproject technisch voor te bereiden, uit te voeren en te begeleiden is kennis nodig van bouwkunde. Deze opleiding behandelt de bouwkunde op mbo-4 niveau.

Elk bouwproject start met het binnenhalen van een opdracht na het maken van een concurrerende offerte. Daarbij is het van belang dat je bouwvragen van klanten kunt analyseren en de klanten kunt adviseren, waarbij je gebruikmaakt van je bouwtechnische kennis....

Na de verwerving van een opdracht zet een bouwbedrijf effectieve en efficiënte stappen naar de afronding van deze opdracht met tevreden klanten en opdrachtgevers. Deze stappen beheerst een bouwbedrijf door te sturen op geld, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. In...

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl