“Bij KOB Techniek maak je een ‘echt’ bouwproject. Zo leer je: waar begin je mee en welke partijen heb je allemaal nodig?”

Als calculator, werkvoorbereider, uitvoerder of projectleider heb je een brede bouwtechnische kennis nodig om de juiste beslissingen te nemen. Die basis krijg je bij de opleiding KOB Techniek B&U. Je leert over bouwkunde en bouwuitvoering, bouwfysica en mechanica. Je leest bestekken en maakt berekeningen en technische details voor constructies. Ook krijg je kennis van diverse materialen en materieel, met veel aandacht voor detailleringen, uitvoeringstechniek, belastingen en krachten. Zo leer je van A tot Z hoe je een (complex) bouwproject aanpakt. Na afloop kun je technisch meedenken en adviseren over bouwprojecten en de juiste collega of onderaannemers inschakelen.

Na de opleiding Techniek B&U kun je starten met de KOB-opleiding Bouwmanagement B&U: een waardevol diploma dat bewijst dat je het bouwproces van A tot Z kunt managen en waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. De bouwsector zit immers te springen om goed gekwalificeerd personeel! Ook kun je starten met diverse opleidingen van BOB.

Inhoud

Voor wie?

Heb je geen diploma bouwkunde op niveau 4, maar wil je graag doorgroeien in de B&U-bouw? Met KOB Techniek B&U kun je op het juiste niveau komen. Je krijgt een erkend diploma waarmee je kunt doorstromen naar een van de vele KOB- of BOB-opleidingen. Ziet je profiel er anders uit? Neem contact met ons op of met een plaatselijk directeur in jouw regio. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij je past.

Werkwijze

Je studeert veel zelf en werkt zelfstandig aan opdrachten. Je volgt 31 lesavonden, waarin je de theorie en de praktijk (beter) leert kennen aan de hand van een ‘echt’ bouwproject, met een bestek en tekeningen. De enthousiaste docenten verbinden theorie en praktijk met uitgebreide presentaties, individuele- en groepsopdrachten, vragen, discussies en hun eigen ervaringen. Dit maakt de lessen niet alleen praktisch en direct toepasbaar, maar ook inspirerend en plezierig. Je werkt in een digitale leeromgeving, wat vraagt dat je actief en enthousiast meedoet.

Naslagwerken

Bij deze opleiding gebruik je een aantal naslagwerken. Deze dien je zelf te bestellen.
Meer informatie over het bestellen van de naslagwerken.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met een schriftelijk eindexamen en een mondelinge verdediging van je praktijkopdracht. Ook maak je tussentijds drie toetsen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Techniek B&U, uitgegeven door Bouwend Nederland.