Leer de financiële en zakelijke kneepjes van het klein tot middelgroot B&U-bouwbedrijf

Ben je ondernemer of ben je van plan ondernemer in de B&U te worden? Met deze opleiding leer je alle financiële en zakelijke kneepjes voor het runnen van een klein tot middelgroot bouwbedrijf in de B&U. Ondernemen B&U is concreet, praktisch en praktijkgericht: wat je ’s avonds leert, kun je de volgende dag al toepassen. Na afloop kun jij alle onderdelen van een organisatie door een bedrijfsmatige en financiële bril bekijken. Zo weet jij precies hoe je een succesvol en winstgevend bouwbedrijf moet inrichten en leiden.

Ondernemen B&U is het derde en laatste onderdeel van het opleidingstraject Vakdiploma Aannemer B&U: een waardevol diploma dat bewijst dat je sturing kunt geven aan een bouwbedrijf op project- en bedrijfsniveau en waarmee je je kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot. De bouwsector zit immers te springen om goed gekwalificeerd personeel! Bij het Vakdiploma Aannemer B&U ontvang je ook een erkend post-mbo diploma. Bovendien heb je de juiste papieren in handen om je aan te sluiten bij BouwGarant, hét keurmerk in de bouw.

Inhoud

• alles over commercieel beleid
• personeelsmanagement
• cultuur, leiderschap en omgaan met diversiteit
• helder communiceren
• financieel management
• het ondernemingsplan

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je als medewerker, projectleider, bedrijfsleider, directeur of ondernemer wilt doorgroeien in een B&U-bouwbedrijf. Je wilt graag (nog beter) de touwtjes in handen hebben als het gaat om de continuïteit en winstgevendheid van een bouwbedrijf. Je hebt minimaal KOB Opdrachtverwerving & Calculatie B&U én KOB Werkvoorbereiding & Uitvoering B&U gevolgd. Ziet je profiel er anders uit? Neem contact met ons op of met een plaatselijk directeur in jouw regio. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij je past.

Werkwijze

Je krijgt klassikaal les, tijdens 31 lesavonden. De enthousiaste docenten verbinden theorie en praktijk met uitgebreide presentaties, een grote variatie aan (praktijk)opdrachten, vragen, discussies en hun eigen ervaringen. Dit maakt de lessen niet alleen praktisch en direct toepasbaar, maar ook inspirerend en plezierig. Je werkt in een digitale leeromgeving, wat vraagt dat je actief en enthousiast meedoet.

Naslagwerken

Bij deze opleiding gebruik je een aantal naslagwerken. Deze dien je zelf te bestellen.
Meer informatie over het bestellen van de naslagwerken.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met een schriftelijk eindexamen en een mondelinge verdediging van je praktijkopdracht. Ook maak je tussentijds drie toetsen. Als je slaagt, ontvang je het certificaat Ondernemen B&U uitgegeven door Bouwend Nederland.