“We hebben allemaal maar één doel: zorgen voor goed opgeleid personeel in de bouw en infra”

Leo Schoenmaker is dagelijks bezig met het opleiden van jongeren én van professionals in de bouw. Naast zijn functie als directeur van opleidingsbedrijf Bouwmensen Kennemerland Zaanstreek Waterland (KZW) is hij namelijk ook plaatselijk directeur bij de KOB. Voor hem een logische combinatie: “Ik vind dat we op het gebied van opleiden meer samen moeten optrekken in de bouw. Dan kunnen we nog meer kwaliteit bieden aan leerlingen, cursisten en het bedrijfsleven.”

Maatschappelijke meerwaarde van onderwijs

Na een loopbaan in het bedrijfsleven zocht Leo 10 jaar geleden naar een functie met maatschappelijke meerwaarde. Leo: “Omdat ik al geïnteresseerd was in het ontwikkelen van mensen, solliciteerde ik als directeur bij het opleidingsbedrijf. Want hier helpen we jongens en meiden om een goede plek in de maatschappij te vinden.”

Leo Schoenmaker, directeur Bouwmensen KZW en plaatselijk directeur bij de KOB

Bouw moet samen optrekken bij het opleiden

Bij het opleidingsbedrijf had Leo al regelmatig contact met BOB-KOB. Toen hij 2 jaar geleden werd gevraagd om plaatselijk directeur bij de KOB te worden, hoefde hij dan ook niet lang na te denken: “Ik vind dat we in de bouw zoveel mogelijk samen moeten optrekken bij het opleiden. Er zit zoveel kennis bij de diverse opleidingsinstituten, dat het alleen maar logisch is om die verbinding te zoeken. Want uiteindelijk hebben we allemaal maar één doel, namelijk zorgen voor goed opgeleid personeel in de bouw en infra.”

Belangrijke rol aannemers bij ontwikkeling van jongeren

Bouwmensen KZW is als werkgever verantwoordelijk voor 220 leerlingen. In een wereld die steeds sneller lijkt te veranderen, moeten ook opleidingsbedrijven zich blijven aanpassen en ontwikkelen. Leo: “De maatschappij, en daarmee de jeugd, verandert continu en om aansluiting te houden met onze leerlingen moeten ook onze instructeurs zich blijven ontwikkelen. Dat betekent dat we veel aandacht besteden aan hun pedagogische- en didactische kennis. Tegelijkertijd veranderen de vooropleidingen én het vak. Ook dat zorgt voor dynamiek bij opleidingsbedrijven. Zo hebben wij nu een digitale leeromgeving en werken we met VR-brillen.”

Maar het ontwikkelen van jongeren is niet alleen een taak van ROC’s en opleidingsbedrijven, benadrukt Leo: “Ook aannemers hebben een belangrijke rol. Wij hebben bijna alleen maar BBL-leerlingen, die doen bij ons de basiskennis en -vaardigheden op, maar de aannemers moeten hen verder bij de hand nemen en volwassen maken. Daar leren ze bijvoorbeeld wat teamwork echt is en dat je op tijd komt.”

Verbanden leggen

Als plaatselijk directeur van de KOB-opleidingsplaats Heerhugowaard zag Leo deelnemers terug, die eerder bij Bouwmensen hun basisopleiding volgden. Leo: “Leerlingen leren bij het opleidingsbedrijf het vak en de techniek. Bij de KOB leren ze met de vaktechnische kennis de verbanden te leggen tussen calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering.”

Bevlogen mannen en vrouwen

Leo merkte al snel dat de deelnemers een enorme drive hebben: “Dit zijn allemaal vrouwen en mannen die naast hun baan ook nog ‘even’ een meerjarige opleiding volgen. De bevlogenheid van die mensen is heel mooi om te zien, daar neem ik mijn petje voor af. Ik zie ook dat de deelnemers tijdens de opleiding hele hechte groepen worden, die elkaar buiten de opleiding om weten te vinden en ondersteunen.”

IJzersterke opleiding

Over de inhoud en de kwaliteit van de KOB-opleiding is Leo meer dan enthousiast: “Het is een ijzersterke opleiding. Niet alleen door de kennis die ze opdoen, die ze onmiddellijk kunnen toepassen, maar ook door de onderlinge samenhang tussen de onderwerpen. De opleiding is vrij breed maar kent ook genoeg diepte om goed beslagen ten ijs te komen.”

“Wat ook heel belangrijk is, is dat we allemaal hybride docenten hebben. Het zijn stuk voor stuk mensen die jarenlange praktijkervaring hebben opgedaan en vaak nog steeds actief zijn in hun vakgebied. Daardoor kunnen ze bijna alle theorie illustreren met voorbeelden, waardoor de lesstof veel meer gaat leven.”

Voor ieder bedrijf een verrijking

Volgens Leo is een KOB’er direct van meerwaarde voor zijn of haar bedrijf. Of je nu in loondienst werkt of je eigen bedrijf hebt. Leo: “Voor mensen in (midden)kaderfuncties in de bouw met enige ervaring, zijn de KOB-opleidingen Bouwmanagement en het Vakdiploma Aannemer perfect. Met de opgedane kennis en kunde zijn ze voor ieder bedrijf direct een verrijking.”

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl