“Met het Vakdiploma Aannemer kan ik mijn kennisniveau beter aantonen”

School was niets voor hem. Liever ging Chiel Oude Vrielink (28) aan de slag in de bouw, om zich daar verder op te werken. Ambitieus als hij is, volgt hij naast zijn baan als projectleider bij OWK Ramen & Deuren nu de opleiding Vakdiploma Aannemer B&U. Zo is zijn praktijkkennis straks onderbouwd met een waardevol diploma.

Chiel Oude Vrielink, projectleider bij OWK Ramen & Deuren

Zijn werkgever produceert, levert en monteert aluminium en kunststof kozijnen. Als projectleider voor met name aluminium werken heeft Chiel een kantoorbaan met buitenfunctie: “Ik kom voor verschillende aannemers regelmatig op verschillende bouwlocaties. Elke aannemer heeft zijn eigen visie over het aanvliegen van werken. Het is mooi om die verschillende manieren te zien en tot passende oplossingen te komen. Ook geeft het veel voldoening wanneer aannemer en eindklant na oplevering tevreden zijn over het resultaat. De reacties die je kunt krijgen over het vele daglicht en de kozijnen geven mij veel energie.”

Chiels vader, elektricien in de bouw, nam hem weleens mee. “Als tienjarige vond ik het al geweldig om te zien hoe dingen gemaakt worden. Sindsdien heeft de sector enorme sprongen gemaakt, die ik van dichtbij heb meegemaakt in meerdere facetten. Het blijft mooi om innovaties te volgen en er onderdeel van te zijn.” Hoewel Chiel goed kon leren, had hij een hekel aan school. Zijn vader leerde hem dat ‘jezelf hogerop werken altijd nog kon’, en zo koos hij op zijn 15e voor de BBL-opleidingen voor timmeren. Met niveau 3 op zak volgde hij de ROC-opleiding Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw & Infra, en vanaf 2018 de opleiding Vakdiploma Aannemer B&U. “Vanwege regelmatige rugklachten wilde ik hogerop. Deze opleiding bood mij een aanzienlijke kans op kantoorwerk.”

Breed opgeleid

Cursisten van de opleiding Vakdiploma Aannemer worden breed opgeleid. “Je leert alle facetten van de bouw kennen. En hoewel de modules bouwgerelateerd zijn, is de theorie ook in andere vakgebieden toe te passen. Bij een recessie kan ik met deze diploma’s dus ook in andere sectoren kijken. Voor nu sluiten de modules goed aan op mijn werk in de praktijk. Goed voor mij en voor mijn werkgever. Daarbij is de opleiding volledig vakgericht, wat mij motiveert om naar school te gaan. Het is pittig; mijn vooropleiding was niet zo hoog. Met dit Vakdiploma kan ik mijn niveau beter aantonen.”

Chiel hoeft alleen nog het onderdeel Ondernemen. “Hier leer je alles wat je nodig hebt om je eigen (bouw)bedrijf te beginnen en te onderhouden. Ik heb geen ambities in die richting, maar de theorie komt nu ook al goed van pas.” Na zijn studie stopt hij voorlopig met studeren: “Eerst ga ik met mijn gezin de coronaschade inhalen. Daarna zie ik wel, ook wat mijn groeimogelijkheden zijn. Ik heb mijn huidige functie nu bijna twee jaar en zit er prima op mijn plek. Ik leer nog iedere dag.”

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl