Als (aankomend) werkvoorbereider in de bouw heb je een brede bouwtechnische kennis nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen bij het voorbereiden van het werk. Er zijn tal van bouwtechnische aspecten waarmee je te maken krijgt bij het realiseren van een bouwproject. Daarom begin je de opleiding met een technisch gedeelte, waarin je wegwijs wordt gemaakt in de verschillende bouwmaterialen en bouwsystemen die je tegen zou kunnen komen in jouw dagelijkse bouwpraktijk.

Vervolgens ga je door met het opleidingsdeel Aankomend Werkvoorbereider. Je krijgt zicht op de processen die spelen rondom het voorbereiden en het plannen van het werk. Ook leer je hoe je het werk volgens de planning en binnen het budget realiseert.

Inhoud

Inleiding op de bouwtechniek

Aankomend Werkvoorbereider

Voor wie?

Je komt niet uit de bouw, maar je wilt een carrièreswitch maken. Je bezit sterke organisatorische talenten en je bent gedreven om je zaken op een gestructureerde manier te regelen. Je wilt een move maken naar een dynamische sector met uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Je werkt in de bouw, maar je wilt doorgroeien naar een andere functie.

Werkwijze

Je volgt de opleiding digitaal via ons online leerplatform. Je studeert zelfstandig en werkt op die manier de stof met de bijbehorende vragen en (kleine) opdrachten door.
Tussentijds heb je de mogelijkheid om voor diverse onderwerpen een toets te maken om te kijken of jouw kennis van de materie op voldoende niveau is om examen te kunnen doen.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met twee schriftelijke eindexamens. Het eerste examen leg je af nadat je het opleidingsdeel Techniek hebt afgerond. Het tweede examen leg je af als je het opleidingsdeel Aankomend Werkvoorbereider hebt afgerond. De schriftelijke examens worden afgenomen op een nader te bepalen locatie centraal in het land. Als je slaagt, ontvang je het certificaat Aankomend Werkvoorbereider B&U, uitgegeven door Bouwend Nederland.