Als (aankomend) calculator in de grond- weg- en waterbouw (Infra) heb je een brede infratechnische kennis nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen bij het opstellen van begrotingen. Er zijn tal van technische aspecten waarmee je te maken krijgt bij het realiseren van een infraproject. Daarom begin je de opleiding met een technisch gedeelte, waarin je wegwijs wordt gemaakt in de verschillende bouwmaterialen en bouwsystemen die je tegen zou kunnen komen in jouw dagelijkse praktijk.

Vervolgens ga je door met het opleidingsdeel Aankomend Calculator. Je krijgt zicht op de processen die spelen rondom het verwerven van infraopdrachten en krijgt in grote lijnen mee hoe een begroting wordt opgesteld. Ook leer je wat er nodig is om vanuit die begroting uiteindelijk de commerciële kostprijs te kunnen bepalen.

Inhoud

Inleiding op de infratechniek

Aankomend Calculator

Voor wie?

Je komt niet uit de infra, maar je wilt een carrièreswitch maken. Je bent graag met cijfers bezig en je hebt daar gevoel voor. Je wilt een move maken naar een dynamische sector met uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Je werkt in de infra, maar je wilt doorgroeien naar een andere functie.

Werkwijze

Je volgt de opleiding digitaal via ons online leerplatform. Je studeert zelfstandig en werkt op die manier de stof met de bijbehorende vragen en (kleine) opdrachten door.
Tussentijds heb je de mogelijkheid om voor diverse onderwerpen een toets te maken om te kijken of jouw kennis van de materie op voldoende niveau is om examen te kunnen doen.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met twee schriftelijke eindexamens. Het eerste examen leg je af nadat je het opleidingsdeel Techniek hebt afgerond. Het tweede examen leg je af als je het opleidingsdeel Aankomend Calculator hebt afgerond. De schriftelijke examens worden afgenomen op een nader te bepalen locatie centraal in het land. Als je slaagt, ontvang je het certificaat Aankomend Calculator Infra, uitgegeven door Bouwend Nederland.