Als (aankomend) calculator in de bouw heb je een brede bouwtechnische kennis nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen bij het opstellen van begrotingen. Er zijn tal van bouwtechnische aspecten waarmee je te maken krijgt bij het realiseren van een bouwproject. Daarom begin je de opleiding met een technisch gedeelte, waarin je wegwijs wordt gemaakt in de verschillende bouwmaterialen en bouwsystemen die je tegen zou kunnen komen in jouw dagelijkse bouwpraktijk.

Vervolgens ga je door met het opleidingsdeel Aankomend Calculator. Je krijgt zicht op de processen die spelen rondom het verwerven van bouwopdrachten en krijgt in grote lijnen mee hoe een begroting wordt opgesteld. Ook leer je wat er nodig is om vanuit die begroting uiteindelijk de commerciële kostprijs te kunnen bepalen.

Inhoud

Inleiding op de bouwtechniek

Aankomend Calculator

Voor wie?

Je komt niet uit de bouw, maar je wilt een carrièreswitch maken. Je bent graag met cijfers bezig en je hebt daar gevoel voor. Je wilt een move maken naar een dynamische sector met uitstekende arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden.

Je werkt in de bouw, maar je wilt doorgroeien naar een andere functie.

Werkwijze

Je volgt de opleiding digitaal via ons online leerplatform. Je studeert zelfstandig en werkt op die manier de stof met de bijbehorende vragen en (kleine) opdrachten door.
Tussentijds heb je de mogelijkheid om voor diverse onderwerpen een toets te maken om te kijken of jouw kennis van de materie op voldoende niveau is om examen te kunnen doen.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde met twee schriftelijke eindexamens. Het eerste examen leg je af nadat je het opleidingsdeel Techniek hebt afgerond. Het tweede examen leg je af als je het opleidingsdeel Aankomend Calculator hebt afgerond. De schriftelijke examens worden afgenomen op een nader te bepalen locatie centraal in het land. Als je slaagt, ontvang je het certificaat Aankomend Calculator B&U, uitgegeven door Bouwend Nederland.