Leer ondernemen in de uitvoerende bouw op post-hbo-niveau

Ben je een startende ondernemer, directeur, bedrijfsleider of projectleider? Of wil je graag een leidinggevende functie in een infrabedrijf? Deze opleiding helpt jou een zwaargewicht in de Infra te worden! Met de KOB voor hbo’ers Infra krijg je verdiepende kennis en theoretische bagage voor de belangrijkste management- en ondernemersvraagstukken. Na deze opleiding weet jij precies hoe je sturing en leiding geeft aan een klein tot middelgroot infrabedrijf en bijbehorende projecten – en dat op een bedrijfskundig en bedrijfseconomisch verantwoorde manier.

Inhoud

Voor wie?

Je kunt deze opleiding volgen als je startende ondernemer, directeur, bedrijfsleider of projectleider in de infrasector bent, of als je wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie in een infrabedrijf. Je hebt minimaal een hbo-diploma civiele techniek. Ziet je profiel er anders uit? Neem contact met ons op of met een plaatselijk directeur in jouw regio. We kunnen dan samen kijken of deze opleiding goed bij je past.

Werkwijze

Je studeert veel zelf en werkt zelfstandig aan opdrachten. Je volgt acht klassikale bijeenkomsten: vier colleges (met overnachting), vier werkbijeenkomsten en een afsluitende sessie. De enthousiaste docenten verbinden theorie en praktijk met uitgebreide presentaties, individuele- en groepsopdrachten, vragen, discussies en hun eigen ervaringen. Dit maakt de lessen niet alleen praktisch en direct toepasbaar, maar ook inspirerend en plezierig. Je werkt in een digitale leeromgeving, wat vraagt dat je actief en enthousiast meedoet.

Afronding

We toetsen je kennis en kunde op twee manieren:

Bij een positief resultaat ontvang je het Vakdiploma Aannemer Infra uitgegeven door Bouwend Nederland. Daarnaast krijg je een post-hbo-diploma, erkend door de Stichting Post HBO Nederland.