Subsidie voor technische opleiding in Gelderland

Woon of werk je in Gelderland en wil je een techniekopleiding volgen in de bouwsector? Dan heb je tot het eind van dit jaar mogelijk recht op subsidie. De opleidingsvergoeding van Leve(n)lang Gelders Vakmanschap bedraagt € 1000,- tot € 3000,-.

Gelderland wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Gelderse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Al die krachten zijn gebundeld in het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap. Daarmee worden gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten ontwikkeld om de technische arbeidsmarkt in Gelderland beter te laten functioneren.

Vouchers voor subsidie

Het actieplan Leve(n)lang Gelders Vakmanschap bestaat uit vijf aantrekkelijke vouchers voor technische om-, bij- of herscholing. Liefst ca. 850 vouchers worden beschikbaar gesteld. De vouchers zijn bedoeld voor vier specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector kunnen via scholing vakkennis verkrijgen. Werknemers en zzp’ers in de technische branche kunnen zich bijscholen.

De aanvraag gaat via de site www.geldersvakmanschap.nl.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl