Informatie over de STAP-regeling – update

Update 29 juni 2022

Als je werkt of werkzoekend bent kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie als particulier gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Opleidingen BOB-KOB nog niet in STAP-regeling

We krijgen veel vragen over onze KOB-opleidingen in de STAP-regeling. Op dit moment zijn de opleidingen nog niet geregistreerd in het STAP-scholingsregister. De ontwikkelingen om onze opleidingen geregistreerd te krijgen verlopen moeizamer dan verwacht. De goedkeuring van onze opleidingen is nog niet rond. Ons streven is om onze opleidingen voor de start van het nieuwe tijdvak 1 september opgenomen te hebben. Daarmee kun je dan een aanvraag indienen voor de opleidingen van dit najaar.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Aanvragen STAP-budget

Voordat je het STAP-budget kunt aanvragen moet je je eerst hebben aangemeld voor een opleiding. Na inschrijving krijg je van ons (of van een andere opleider) een STAP-aanmeldingsbewijs. Dat bewijs heb je nodig als je het STAP-budget gaat aanvragen. Dat doe je digitaal met je DigiD via het STAP-portaal van UWV. Je uploadt het aanmeldingsbewijs dan als bijlage. Let op! De STAP-regeling is voor particulieren en niet voor bedrijven. Je kunt het budget alleen aanvragen als je de opleiding zelf betaalt, niet als je werkgever de opleiding voor je betaalt. Je werkgever mag wel de opleidingskosten voor jouw opleiding aanvullen. Hij krijgt alleen geen factuur van ons, die gaat naar jou. Een gesprek met de werkgever over het gezamenlijk dragen van de kosten is zeker aan te raden.

€1.000,-

Wie ontvangt de STAP-subsidie? Deze gaat naar BOB-KOB als opleider/aanbieder van jouw opleiding. Je betaalt eerst de volledige kosten voor de opleiding aan ons en na de afronding van de opleiding ontvang je van ons €1.000,- retour. Indien je tussentijds stopt vervalt de STAP-subsidie en gelden de annuleringsvoorwaarden.

Bereid je goed voor!

Er zijn in 2022 nog twee  tijdvakken waarbinnen je het STAP-budget kunt aanvragen. Het budget voor de eerste termijnen in maart en mei waren in enkele uren op. De verwachting is dat dit ook het geval zal zijn op 1 juli en de andere tijdvakken 1 september en 1 november. Bereid je daarom goed voor!

Meer informatie

Bekijk de meest gestelde vragen over de STAP-regeling of lees meer over de STAP-regeling en hoe je deze kunt aanvragen op de website van de Rijksoverheid.

 

Bron: Rijksoverheid

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl