STAP-budget

Algemene informatie over het STAP-budget

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Als je werkt of werkzoekend bent kun je een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie als particulier of ZZP’er gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid: STAP-regeling

STAP en KOB

Studiejaar 2022-2023
Voor het studiejaar 2022-2023 is het niet meer mogelijk om STAP-budget aan te vragen.

Studiejaar 2023-2024
Voor het studiejaar 2023-2024 zijn er uitsluitend 2 momenten waarop je STAP-budget kunt aanvragen: 1 mei en 3 juli 2023.
In de overige periodes (2 januari, 1 maart, 1 september, 1 november 2023) is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen.

Attentie
Als je het STAP-budget aanvraagt is er geen garantie dat je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het STAP-budget. Voor elke periode is een beperkte hoeveelheid totaalbudget beschikbaar. De regel is: op=op. Wees er dus tijdig bij!

Nadere informatie hierover publiceren we hier tijdig.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl