STAP-budget

Als je werkt of werkzoekend bent kun je voor de KOB-opleidingen een STAP-budget van maximaal €1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling.

Meer kansen op de arbeidsmarkt door opleiding

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Met het STAP-budget wil de overheid werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zij hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Met het geld uit het STAP-budget kun je een opleiding, training of cursus volgen.

Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid: STAP-regeling

Aanvragen STAP-budget => eerst online inschrijven bij de KOB

Attentie: om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je je eerst online inschrijven voor een opleiding bij de KOB. Dat kan via de link Direct Inschrijven KOB
Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je van ons tijdig een STAP-aanmeldingsbewijs. Dat bewijs heb je nodig als je het STAP-budget gaat aanvragen. Dat doe je digitaal met je DigiD via het STAP-portaal van UWV. Je uploadt het STAP-aanmeldingsbewijs dan als bijlage. Let op! De STAP-regeling is voor particulieren en ZZP’ers; niet voor bedrijven. Je kunt het budget alleen aanvragen als je de opleiding zelf betaalt. Je werkgever mag de resterende opleidingskosten of een deel daarvan wel vergoeden. Dit zul je echter zelf met je werkgever moeten regelen. Wij sturen de factuur naar jou toe en niet naar de werkgever.

€1.000,- en opleidingskosten

Wie ontvangt de STAP-subsidie? Deze gaat naar BOB-KOB als opleider/aanbieder van jouw opleiding. We verrekenen de subsidie met de factuur, die je van ons krijgt: we brengen de STAP subsidie in mindering op de opleidingskosten. Als je tussentijds stopt vervalt de STAP-subsidie en gelden de annuleringsvoorwaarden. Omdat wij het subsidiebedrag vervolgens moeten terugstorten, gaan we bij de berekening van de annuleringskosten uit van de opleidingskosten zonder de toegekende STAP subsidie.

Opleiding start niet en STAP-Budget

Op het moment van inschrijven kunnen we nog niet overzien of alle opleidingen starten. Het kan dus gebeuren dat je STAP-subsidie toegekend is, maar dat we de opleiding annuleren door te weinig aanmeldingen.

Aanvraagmomenten STAP-budget 1 mei en 3 juli 2023

Attentie: 1 mei 2023 en 3 juli 2023 zijn de enige tijdvakken waarbinnen je het STAP-budget voor een KOB-opleiding, studiejaar 2023-2024 kunt aanvragen.

Vanaf september 2023 is het niet meer mogelijk om STAP-budget voor het studiejaar 2023-2024 aan te vragen.

Als je het STAP-budget aanvraagt is er geen garantie dat je daadwerkelijk het STAP-budget toegewezen krijgt. Voor elke periode is een beperkte hoeveelheid totaalbudget beschikbaar. De regel is: op=op. Wees er dus tijdig bij en bereid je goed voor!

 Samengevat

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl