KOB, hét Aannemersdiploma voor mbo’ers en hbo’ers

Of je nu als achtergrond een mbo, hbo of nauwelijks een beroepsopleiding hebt, de KOB leidt op voor het Kader- en Ondernemersdiploma, hét Vakdiploma Aannemer Bouwbedrijf van Bouwend Nederland. Trotse KOB-cursisten en hbo-studenten ontvangen hun vakdiploma. Zij zijn door de KOB zelf opgeleid, of zijn opgeleid via het KOB-programma in het hbo-onderwijs. Doorgroeiers op de bouwplaats en het bedrijfsbureau, jong kaderpersoneel of startende zelfstandigen versterken hun carrièremogelijkheden door KOB-bouwopleidingen.

KOB-Opleidingen voor mbo’ers, hbo’ers, of personen zonder bouwberoepsopleiding
De Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB) biedt opleidingen die aansluiten bij de ervaring en beroepsopleiding van cursisten. De cursisten werken in de bouw en hebben een mbo- of hbo-beroepsopleiding gevolgd, of zelfs nauwelijks- of geen bouwberoepsopleiding.
Waarom KOB-opleidingen aanspreken? Er is geen bouwwerk zonder uitvoering; een ontwerp komt pas tot leven bij de realisatie. KOB is concreet, praktisch en praktijkgericht. Het vergroot de kansen op de arbeidsmarkt of is de basis voor zelfstandigen, ondernemers. De cursist moet aan eisen voldoen op het terrein van vaktechniek, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, organisatie en leidinggeven. Met het Vakdiploma Aannemer Bouwbedrijf sta je goed voorgesorteerd, bijvoorbeeld om deel te nemen aan BouwGarant. Er  zijn op maat opleidingswegen voor mbo’ers, hbo’ers en cursisten met weinig bouwkunde- of infrakennis.

Ook hbo’s nemen de KOB-opleidingen op
De hbo’s zien ook de waarde van de KOB, het Vakdiploma Aannemer voor hun studenten en bedden het KOB-opleidingsprogramma in hun programma’. Door het KOB-programma koppelen de hbo-studenten praktisch inzicht met een grote mate van abstract denken. Hierdoor zijn zij goed in staat om de vraagstukken binnen bouwprojecten snel en efficiënt op te lossen. Daarom zijn zij zo gewild bij bouwbedrijven. Máár de bouw vraagt meer van hbo-afgestudeerden, namelijk specifieke managementcompetenties. Het  managementprogramma van de KOB biedt de student die bredere kijk op techniek, bouwprocessen en mensen in een sector die nooit stilstaat. Het KOB-programma binnen de hbo Bouwkunde of Civiele Techniek staat onder toezicht van gecommitteerden van de Examencommissie Bouwend Nederland. Zij beoordelen of de hbo-studenten voldoen aan de eisen, dat zij inhoud en kwaliteit leveren.

Trots ontvangen afgestudeerde hbo-studenten 2018 van de Hogeschool Rotterdam óók het KOB-diploma, het Vakdiploma Aannemer Bouwbedrijf van Bouwend Nederland (zie foto met de studenten en hun docenten).

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl