Huldiging met opleidingscheque voor gouden medaillewinnaar Euroskills

Bouwend Nederland heeft samen met BOB-KOB gouden medaillewinnaar Daan Weijgertze in het zonnetje gezet. Weijgertze won vorige maand bij de EuroSkills in Hongarije de gouden medaille op het onderdeel bouwtimmeren. Hij kreeg van Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland) en Edwin van der Weijden (directeur BOB-KOB) een opleidingscheque van BOB-KOB overhandigd.

V.l.n.r. Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Daan Weijgertze (winnaar Euroskills) en Edwin van der Weijden (directeur BOB-KOB) Foto: René van den Burg

Weijgertze wist al snel: “ik wil met hout gaan werken”. Vroeger was hij al hutjes aan het bouwen en tijdens verbouwingen thuis keek hij altijd mee. Tijdens het VMBO ging hij stage lopen bij een klein bedrijf bij hem in de buurt met voornamelijk werkzaamheden in de particuliere sector. Daar kon hij kennismaken met het vak en ging er ook op zaterdag en in de vakanties werken. Na het VMBO bleef hij er werken en liet dit bedrijf zich inschrijven bij Bouwmensen, zodat Weijgertze daar tijdens zijn opleiding bouwtimmeren kon blijven werken. Bouwmensen zag direct dat Weijgertze “netjes kon zagen en zeer secuur kon werken.” Vorig jaar is Weijgertze gestart met de opleiding timmeren en deed hij mee met de Nederlandse kampioenschappen. Hij werd direct vierde van Nederland.

 

Euroskills en WorldSkills

Dit jaar werd hij Nederlands kampioen bouwtimmeren en kon hij naar de EuroSkills in Hongarije. Doordat hij zo netjes heeft gewerkt, “de in- en uitwendige verbindingen zeer goed aansloten en ook de meetpunten helemaal goed uitkwamen” heeft Weijgertze de gouden medaille gewonnen. Volgend jaar gaat hij weer proberen om kampioen van Nederland te worden, zodat hij daarna namens Nederland kan deelnemen aan de WorldSkills in Kazan (Rusland).

Lees meer 

Bron: Bouwend Nederland

 

 

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

088 425 63 00

info@bob-kob.nl