Blik over de schouder van Ed Kessens en zijn inspirerende gastcolleges

Ed Kessens

“Door het kunnen spreken van de taal van alle bouwbetrokkenen, voel ik mij bedreven en gedreven om mensen en processen te verbinden. Dit vind ik leuk en geeft mij energie. Projecten verlopen niet altijd even voorspoedig, maar door te luisteren, ruimte en aandacht te geven blijken er veelal weer mogelijkheden te zijn. Door voorbeeld te geven, dialoog aan te gaan, te inspireren tot teamvorming, maar ook zelf-leiderschap te ontwikkelen worden prestaties geleverd. Vele complexe projecten afgerond, kennis, vaardigheden en persoonlijkheid gedeeld met voor ieder zijn rendement. “Met wie mag ik delen!”, dat is Ed zijn Profiel. Het laatste is geen vraag, want hij vult dit met humor en enthousiasme al bijna 25 jaar in als docent bij de KOB, Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf. Dat doet hij als hobby en met plezier. Ed zegt: “Mijn opbrengst is dat ik mijn kennis actueel moet houden, want ik wordt scherp gehouden door de cursisten”. De KOB is voor groei en ontwikkeling als kaderfunctionaris en ondernemer in een bouwbedrijf.

Gastcolleges, specialistische thema’s uit het beroepenveld
In de laatste weken van het studiejaar nodigt Ed gastsprekers uit voor specialistische thema’s uit het beroepenveld. Zijn gasten zijn zo aansprekend dat naast zittende cursisten óók oud cursisten, docenten, ondernemers die erover horen zichzelf uitnodigen. Het boeit, bindt en behoudt; dus, Ed heeft er een traditie van gemaakt, zo stel hij “de zaal gaat voor alle geïnteresseerden open! Mijn grootste compliment ontvang ik als (ex)cursisten het zonde vinden om een les, college te moeten missen en mij of hun medecursisten benaderen om het gemiste in te halen”.

Uitnodiging Gastcolleges: laat je uitdagen, inspireren

 • Waar: NOVA college, Zijlweg 203, 2015 CK Haarlem
 • Wanneer: woensdag 13 juni 2018 van 18.30 – 21.00 uur
 • Gastsprekers:
  Jacques Pijl: “STRATEGIE = EXECUTIE”, een snoepwinkel voor iedere leidinggevende (directeur, Turner te Leusden: organisatie-, bestuursadvies, interim management voor strategie implementatie)
  en
  dhr. Kees de Jong: Is jouw bedrijf, of ben jij toe aan een groeistap! Ik help jou, je bedrijf (ondernemer, nlgroeit: netwerk van ondernemers, mentoren, coaches en opleiders).
 • Organisatie: Bouwend-Nederland – KOB te Haarlem,
  Als geïnteresseerde van de bouw ( B&U en Infra) bent u van harte welkom. Graag via e.kessens@upcmail.nl uw komst opgeven voor 29 mei 2018. Het aantal plaatsen is beperkt, dus als u zich tijdig aanmeldt, hoeven we u niet teleur te stellen.

Jacques Pijl

 

Wie is Jacques Pijl? Hij kraakt lastige puzzels binnen bedrijven.
Jacques Pijl (1968) werkt al ruim twintig jaar intensief samen met bestuurders en teams van toonaangevende organisaties om kritische vraagstukken van strategie-executie en innovatie op te lossen. Hij begeleidt grootschalige transformaties en chirurgische interventies in de private en de (semi-)publieke sector.

Jacques is directeur van adviesbureau Turner, thoughtleader en veelgevraagd spreker over strategie-executie en innovatie. Eerder schreef hij de bestseller Het nieuwe normaal. Voor zijn periode als adviseur en directeur van Turner is hij opgeleid als bedrijfskundige en als Maritiem Officier en heeft hij gevaren. Daar komt zijn combinatie van academische nieuwsgierigheid en pragmatisme en executiegerichtheid vandaan (aan boord van een schip kan je nooit te lang theoretisch zijn).

 

De lezing is gebaseerd op zijn ervaring van meer dan twintig jaar en het driejarig onderzoek van Turner – 60 deelnemende topbestuurders, 75 casestudies en 300 bronnen – en de gelijknamige publicatie Strategie = Executie.
Hij gaat de belangrijkste succesfactoren uit het onderzoek delen. En dat is interessant want: Organisaties die excelleren in strategie-executie starten de executie van kritische initiatieven 3 maanden sneller (lead-time-to-execution), realiseren 50% doorlooptijdverkorting in executie en innovatieprocessen en het belangrijkste, ze realiseren 15 – 25% meer van hun doelen. Net zo interessant: ze vergroten elk jaar het vermogen, ‘de capability’ van de organisatie in strategie-executie. Deze organisaties hebben 1 taal en methode op de essenties van moderne strategie-executie.

Kees de Jong

Wie is Kees de Jong? Is jouw bedrijf, of ben jij toe aan volgende groeistap! Hij helpt jou, of je bedrijf groeien. 
Kees de Jong is groeiondernemer van nlgroeit (zie www.nlgroeit.nl), een expert op het gebied van bedrijfsgroei. Als 20-jarige startte hij met een compagnon zijn eerste bedrijf en in 2012 leidde hij een wereldwijd bedrijf met 2500 medewerkers. Kees heeft alle fasen van groei meegemaakt en deelt graag zijn ervaringen en inzichten aan ondernemers. Kees is – naast spreker- nog steeds ondernemer, investeerder, groeicoach, schrijver en drummer.

Ben jij toe aan volgende groeistap? Heb jij nog geen 1 miljoen omzet en wil je groeien? Wat zegt nlgroeit, Kees: “Dan hebben we een leeraanbod van partijen die jou kunnen helpen naar de miljoen. Daarna zien we je graag terug en koppelen we je aan een mentor! Want nlgroeit matcht ambitieuze groei-ondernemers met een minimale omzet van 1 miljoen per jaar met mentoren die al een paar stappen verder zijn. Doel is om de groei in het midden- en kleinbedrijf te vergroten via een online platform: we maken ondernemers bewust van groeikansen; en we helpen hen bij de groeirealisatie, door te faciliteren bij het vinden van de ideale match met een mentor, opleiding of andere dienst. We komen met inspirerende voorbeelden van groeiondernemers, ontwikkelen en geven support aan initiatieven waarbij ondernemers elkaar kunnen helpen om hun volgende groeistap te zetten”.

Als geïnteresseerde van de bouw (B&U en Infra) bent u van harte welkom. Graag via e.kessens@upcmail.nl uw komst opgeven voor 29 mei 2018. Het aantal plaatsen is beperkt, dus als u zich tijdig aanmeldt, hoeven we u niet teleur te stellen.

Neem telefonisch of per mail contact met ons op

079-325 24 50

info@bob-kob.nl